top of page
IMG_4951.jpeg

Till utställare Allhelgonasalongen
på Allegården 4-5 nov 2023

 

Samarbete med två föreningar

Allegården erbjuder i samarbete med Fria Konstnärers Gille (FKG) och Föreningen Framtidsbygd Hjärnarp möjlighet för föreningarnas medlemmar att ställa ut på Allegården under allhelgonahelgen. Då vi inte önskar kurera konst själva väljer vi att samarbeta med två väletablerade föreningar.

 

Personer som bor i Hjärnarpsbygden eller har tydlig anknytning till Hjärnarp kan söka medlemskap i Föreningen Framtidsbygd Hjärnarp.

Personer utanför Hjärnarp är välkomna att söka medlemskap i FKG. Läs mer på FKG.s hemsida: www.friakonstnarersgille.se För medlemmar i FKG gäller att ni anmäler ert intresse först till FKG att få vara med på deras konstrunda och samlingsutställning i Helsingborg. Därifrån kan ni hänvisa besökare till Allegården.
 

Platser & Pris

Det finns totalt ca 15 platser i stallet och alla har varit fullbokade under tidigare utställningar. Platserna är ca 3 meter långa längs med väggarna i stora salen i stallet eller på skärmar mitt i salen. Det finns ca 5 platser till keramik m.m. på bord på ca 2 m. (Se karta längst ner).

 

Platserna kostar 300 kr för helgen, lör-sön. Att vakta ca 3 timmar någon av dagarna ingår, främst för att det är viktigt och trevligt för besökare att där finns konstnärer på plats som representerar konsten. Dessutom är de väldigt trevligt för konstnären att möta sin publik. Bonuseffekt är att det är lättare att sälja verk när man får en personlig kontakt.

 

Först till kvarn

Det är först till kvarn som gäller vid bokning av plats. Det går inte att boka månader i förväg då det är först till kvarn som gäller. Bokning kan ske först när vi officiellt går ut med en inbjudan. Är du intresserad av att inte missa kommande arrangemang är du välkommen att anmäla sig till en intresselista.

 

Vernissage

Vernissage till Allhelgonasalongen är under lördagen kl 12-15.

 

Tider

Vi har öppet lördag och söndag kl 11-16.

 

Uppsättning av alster

Upphängning av konsten gör man själv. Längs med väggarna har vi galleriskenor. (Ingen egen ståltråd/kedjor behövs till väggarna.) De som ställer ut på skärmar får dock ta med egen ståltråd/kedjor. Stegar finns att låna. Keramik och annan tredimensionell konst sätter konstnären upp själv på bord i salongen i samarbete med Freja. Ta gärna med eget bord. Uppsättning sker tisdagen 31/10 och onsdag 1/11 mellan kl 13.00-17.00. Skulle inte någon av tiderna passa, meddela Freja så hittar vi en lösning. 

 

Information vid konstverken samt försäljning

Vid din konst bör du ha en kort presentation av dig själv samt en förteckning över de konstverk du ställer ut och priser. Listan bör vara utskriven på dator, alternativt snyggt textad. Skriv även hur du tar betalt: Swish eller via bankkonto. Konstverken numreras. Sålda verk markeras med röd prick och hämtas tidigast på söndagen 5/11 kl 16.00 (undantag långväga besökare) annars under butikens ordinarie öpettider.

Utställningsvärdar

Följande vaktpass gäller under konstrundan. Det är trevligt om ni kan fler tider.

Lördag och söndag kl 11.00-13.30 eller kl 13.30-16.00.

Nedplockning

Konsten plockas ner av respektive konstnär söndagen den 5/11 kl 16.00 eller tisdagen 7/11 och onsdag 8/11 kl 13.00-17.00. Passar inte dessa tider meddela Freja så hittar vi en lösning.

 

Kaffe och fika kommer att serveras under Allhelgonasalongen. I skrivande stund håller vi även på att ordna någon form av musikunderhållning.

 

Anmälan

Intresseanmälan sker via vår kontaktsida.

 

Varmt välkommen! 

 

FKG, Gudrun Jander (Framtidsbygd) & Freja Franck (Allegården)   

 

Allhelgonasalongen_Allegarden_23_utstallare_karta.jpg
bottom of page