top of page
IMG_4951.jpeg

Till utställare Konstrundan på Allegården 
med  ”prova-på" Påskhelgen 7-10 april 2023

 

konstrundan_allegarden_2023_insta.jpg

Samarbete & nya traditioner

Nu erbjuder Stiftelsen Bifrost på Allegården i Hjärnarp i samarbete med Fria Konstnärers Gille (FKG) och Föreningen Framtidsbygd Hjärnarp möjlighet för föreningarnas medlemmar att ställa ut på Allegården under Konstrundan i påsk.

 

För medlemmar i FKG gäller att ni anmäler ert intresse först till FKG att få vara med på Konstrundan. Samlingsutställningen är i Helsingborg i gamla HD-huset. För medlemmar i Föreningen Framtidsbygd Hjärnarp som förutom att ställa ut på Allegården i påsk önskar synas på FKG samlingsutställning och deras marknadsföringskanaler hänvisar vi till dem att söka medlemskap i FKG. Läs mer på FKG.s hemsida: www.friakonstnarersgille.se

 

Platser & Pris

Det finns totalt ca 15 platser i stallet och alla var fullbokade under Allhelgonahelgen. Platserna är ca 3 meter långa längs med väggarna i stora salen i stallet eller på skärmar mitt i salen. Det finns ca 5 platser till keramik m.m. på bord på ca 2 m. (Se karta längst ner).

 

Platserna kostar 300 kr för hela helgen, fred-mån. Att vakta ca 3 timmar någon av dagarna ingår, främst för att det är viktigt och trevligt för besökare att där finns konstnärer på plats som representerar konsten. Dessutom är de väldigt trevligt för konstnären att möta sin publik. Bonuseffekt är att det är lättare att sälja verk när man får en personlig kontakt.

 

Först till kvarn - Salen är nu fullbokad!

Det är först till kvarn som gäller vid bokning av plats. Det går inte att boka ett år i förväg då det är först till kvarn som gäller. Bokning kan ske först när vi officiellt går ut med denna inbjudan. Är du intresserad av att inte missa kommande arrangemang är du välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

 

Vernissage

Vernissage till Konstrundan är i HD-huset på fredagen vilken FKG arrangerar. Vi gör ingen egen vernissage på Allegården.

 

Tider

Vi har öppet samma tider som FKG förutom att vi skippar kvällsöppet under vernissagen på fredagen. Det vill säga fredag kl 12-17, lörd-mån kl 11-17.

 

Uppsättning av alster

Upphängning av konsten gör man själv. Längs med väggarna har vi detta år riktiga galleriskenor. (Ingen egen ståltråd/kedjor behövs till väggarna.) De som ställer ut på skärmar får dock ta med egen ståltråd/kedjor. Stegar finns att låna. Keramik och annan tredimensionell konst sätter konstnären upp själv på bord i salongen i samarbete med Freja. Olika bord finns att låna. Ta gärna med egen duk. Uppsättning sker tisdagen 4/4 och onsdag 5/4 mellan kl 13.00-17.00. Skulle inte någon av tiderna passa, meddela Freja så hittar vi en lösning. 

 

Information vid konstverken samt försäljning

Vid din konst bör du ha en kort presentation av dig själv samt en förteckning över de konstverk du ställer ut och priser. Listan bör vara utskriven på dator, alternativt snyggt textad. Skriv även hur du tar betalt: Swish eller via bankkonto. Konstverken numreras. Sålda verk markeras med röd prick och hämtas tidigast på måndag 10/4 kl 17.00 (undantag långväga besökare.)

 

Utställningsvärdar

Följande vaktpass gäller under konstrundan. Vi är tacksamma om ni kan fler tider.

Fredag kl 12.00-14.30 eller kl 14.30-17.00. Lördag, söndag och måndag kl 11.00-14.00 eller kl 14.00-17.00.

Nedplockning

Konsten plockas ner av respektive konstnär måndag 10/4 kl 17.00 eller tisdag 11/4 13.00-17.00. Passar inte dessa tider meddela Freja så hittar vi en lösning.

 

Workshops & ”prova-på”

Förutom konstutställning önskar vi göra påsken till en "levande" konsthelg och kommer att erbjuda personer att "prova-på" lite olika konstformer. Är du intresserad av att leda en kort workshop på någon timme inom din konstart är du välkommen med en intresseanmälan. Förbokning kommer att ske till helgens workshop via vår hemsida och deltagarna får betala rimlig ersättning. Vi ser gärna någon aktivitet riktad även till barn. Du behöver inte ställa ut på Allegården för att hålla i en aktivitet.

 

Kaffe och fika kommer att serveras under konstrundan.

 

Anmälan

Intresseanmälan sker via vår kontaktsida.

 

Varmt välkommen! 

 

Gudrun Jander & Freja Franck    

 

Konstrundan_Allegarden_23_utstallare_karta.jpg
konstrundan_allegarden_2023.jpg
bottom of page