top of page
IMG_5844.jpeg
IMG_4356.jpeg
IMG_4370.JPG

Information & Anmälan
Försäljare Julmarkanden på Allegården 9/12 2023

Jul på Allegården förra året blev en stor succé med ca 700 besökare. En ny tradition har sett dagens ljus i Hjärnarp. Detta året kör vi igen men nu fyller vi hela Allegården med julmarknad och julmys!

/För information till allmänheten gällande Jul på Allegården gå in i vårt kalendarium./Information till försäljare

Intresseanmälan som försäljare m.m. till Jul på Allegården lördagen den 9 december 2023 sker genom att fylla i och skicka in vårt kontaktformulär, länk längst ner på denna sida. Detta formulär gäller både till försäljare och annan aktivitet under julmarknaden. 

 

OBS! En intresseanmälan är inte en garanti för att att få en plats. Vi har begränsat antal platser och förbehåller oss rätten att välja försäljare för att få en bra balans och mix på julmarknaden. Vänta därför inte med din ansökan för länge.


 

Vad kan säljas på marknaden?

Allegården står alltid för kvalitet, närproducerat och hållbarhet. Vi prioriterar i första hand lokala företag eller privatpersoner, hantverk, återbruk och mathantverk. I år är vi speciellt intresserade av att få in flera olika sorters livsmedel som t.ex. bröd, korv, ost, ostkaka, hemmagjort godis, drycker m.m. Försäljning av massproducerade importerade saker är ej av intresse. Ren bildkonst hänvisar vi till våra konstutställningar. Däremot går t.ex. keramik och bruksföremål bra. 

Barnaktiviteter och workshops/prova-på

Till detta år önskar vi göra fler aktiviteter för barnen. Vi letar efter någon som vill arrangera t.ex. en fiskdamm eller annan rolig aktivitet för barnen. (Ni får själv ta ut en avgift för att bekosta er aktivitet.)

Vi uppmuntrar även andra kreativa idéer som skapar glädje och god julstämning. Har ni kanske något som skulle fungera som en prova-på eller workshop är ni hjärtligt välkomna med era förslag. (Vi kan arrangera schema över dagen med förbokning via vår hemsida om ni så önskar.)

Öppettider

Julmarknaden är öppen från kl 11.00-15.00.
(Försäljare får gärna vara på plats senast en timme innan.) 


 

Priser & Platser
OBS! Inomhus fullbokat! 

Stallet: 2 x 2 meter - 500 kr. 2 x 4 meter 800 kr.

 

Båghallen: 2 x 2 meter - 300 kr. 2 x 4 meter 450 kr.

Bakstugan: ca 1,5 x 2 meter - 400 kr (endast en plats/deltagare).

Utomhus - liten:  ca 2 x 2 meter - 200 kr. 
 

Utomhus - stor:  ca 3 x 6 meter - 300 kr. 

Priser inkl. moms.Kostnadsfria platser för skolklasser m.fl.
Det är kostnadsfritt för skolklasser, UF, ideella organisationer och liknande i mån av plats. Vi har några platser inomhus och det är först till kvarn med anmälan som gäller. Övriga är välkomna att stå utomhus.


 

Inbetalning

Inbetalning för plats på julmarknaden sker i samband med att ni får en bekräftelse på er anmälan. (Er bokning är inte giltig förrän inbetalningen är gjord.) Avgiften återbetalas ej vid avbokning.

Utrustning

Samtliga försäljare tar med eget bord etc. Står ni ute rekommenderas att ni tar med eget tält. Önskar ni hjälp med hyra och uppsättning av tält kan vi arrangera det mot ersättning.
 

Service

Bajamajor, vattenutkastare med drickbart vatten (finns på stallet), mat och fika till försäljning kommer att finnas under marknaden. Det är gångavstånd till Ica-affär (erbjuder hemlagad lunch) och pizzeria. Önskas övernattning i husbil eller liknande kan vi arrangera det. Ange det under "Övrigt". Annan övernattning hänvisas till Hallandsåsens vandrarhem eller Margretetorps Gästgifvaregård.

 

Klä dig varmt!

Tänk på att det är kallt i de flesta av våra lokaler så klä dig varmt om du ska stå och sälja hela dagen.

Mer information

Du kommer att få mer information löpande om julmarknaden via e-post, bl.a. en karta med din angivna plats. Vid frågor välkommen att skicka ett meddelande.

Välkommen med din intresseanmälan!

Klicka på länken för att komma till vårt kontaktformulär.

Karta_jul_2023.jpg
Allegarden_Julmarkand_platserute_2023.jpg
Platser_Forsaljning_Stallet_JulAllegarden_23.jpg
Platser_Allegarden_Bakstugan_Jul23.jpg
Platser_Allegarden_Baghallen_Jul23.jpg
Sponsor julmarknaden:
Skärmavbild 2023-12-08 kl. 09.40.29.png
bottom of page